Meny Stäng

Vi är en del av Green Umeå

I Umeå finns det en mängd företag, organisationer och föreningar som alla har den gemensamma nämnaren att de jobbar med miljöfrågor och får världen att må lite bättre. Här nedanför kan du klicka dig fram till några av dem.

BioFuel Region

BioFuel Region initierar, koordinerar och samarbetar i projekt för att bidra till kompetensspridning, en fossilfri fordonsflotta och en utvecklad bioekonomi i norra Sverige. BioFuel Region är en icke-vinstdrivande organisation som samarbetar med offentlig sektor, näringsliv samt forskning och utveckling.

BIC Factory

BIC Factory är en företagsinkubator med syftet att upptäcka och stödja unga, lovande entreprenörer som vill starta egna företag i Umeå. BIC erbjuder en kreativ miljö, prisvärda lokaler, tillgång till etablerade affärsnätverk, vidareutbildning samt vägledning från en erfaren projektledare, affärscoacher och andra entreprenörer.

Cleantech Kvarken

Cleantech Kvarken är ett projekt som ska stärka utvecklingen av Västerbottens län, Vasaregionen och Örnsköldsviks kommun som ledande inom energi- och miljöteknik genom att samla styrkor på båda sidor av Kvarken. Drygt 110 företag stöttas och samarbetar i regionens cleantechsatsning.

Daresay

Daresay är en digital designbyrå som arbetar med näringsliv och studenter för att utforska hur tjänster kan designas för hållbarhet. Sedan ett år tillbaka jobbar företaget med FNs globala hållbarhetsmål som ledstjärna. Detta återspeglar sig i att internt titta på hur resurser används samt att värdera nya projekt utifrån deras möjlighet till positiv förändring.

Ecobygg i Umeå AB

Ecobygg bygger miljösmarta hus som drar lite energi, använder giftfria material och sorterar allt sitt avfall till minsta skruv. Företaget har en 5-årig miljöplan som bland annat innehåller målet att bygga Umeås mest giftfria hus med minsta energiförbrukning.

Företagsresor i Umeå AB

Resebyrån har som första affärsresebyrå inom Svenska Resebyråföreningen genomfört Travelifes certifiering för sitt systematiska hållbarhetsarbete.

Hybricon

Hybricon Bus Systems AB (publ), HYCO, utvecklar och tillverkar världens mest energieffektiva, rena och tysta system för bussburen kollektivtrafik. Företagets ultrasnabbladdade bussar kan köras kontinuerligt, dygnet runt, på ren, elektrisk kraft.

Miljösamverkan Västerbotten

Miljösamverkan Västerbotten är en gemensam plattform för myndigheter och näringsliv vad gäller frågor inom miljöbalkens regelverk. Syftet är dels att öka myndigheternas samsyn och kompetens, dels att skapa intresse och öka kunskapen om miljöfrågor inom näringsliv och för verksamhetsutövare.

Movebybike Umeå

Movebybike är ett cykelåkeri i Stockholm, Malmö, Uppsala, Lund, Umeå och Köpenhamn som bedriver transporter av varor, gods, inventarier, bohag och personer för både företag och privatpersoner. Transporterna sker utsläppsfritt och citysmart med stora, el-assisterade lastcyklar.

Organicsocks

Organic Socks of Sweden erbjuder en unik kollektion av ekologiska bomullsstrumpor och underkläder av hög kvalitet och i färgglad design. I våra produkter är inte bara garnet ekologiskt, utan hela vår leveranskedja från bomullsodling till färdig produkt är GOTS-certifierad. Certifieringen innebär bland annat att inga giftiga kemikalier har använts, att inget barnarbete har förekommit och att tillverkningen har varit miljövänlig.

SEE hållbarhetsvecka

SEE hållbarhetsvecka äger rum vecka 38 årligen. Det är en vecka då vi tillsammans lyfter fram kreativa, livskraftiga och goda exempel på social, ekonomisk, ekologisk hållbar utveckling i Västerbottens och Norrbottens län. Välkomna att delta, nätverka och inspireras med oss!

SpaceTime Communications AB

Vi har byggt en tjänst för framtidens resande. Vi hjälper organisationer och företag att både spara pengar och minska sina utsläpp genom att erbjuda en smart plattform som samlar planering, bokning, statistik och styrning på ett ställe. Vi är Sveriges första tjänst för kombinerad mobilitet.

Sunfleet bilpool Umeå

Klimatsmarta bilister delar bil! Sunfleet i Umeå har i dag sju bilpooler med totalt 28 miljöklassade bilar, varav två rena elbilar, som alla Umeå kommuns invånare kan hyra genom medlemskap i bilpoolen.

Yrkes- och miljömedicin, Umeå universitet

Verksamheten ska, genom forskning, utbildning och samverkan, leda till bättre hälsa genom ökad kunskap om riskfaktorer och förebyggande arbete. Inom miljömedicin är enhetens forskning om hälsoeffekter av luftföroreningar och klimat särskilt framträdande. Vid sidan av forskning och undervisning hjälper enheten bl.a. nationella och internationella myndigheter, organisationer (t.ex. WHO) och kommuner vid framtagandet kunskapsöversikter, konsekvens-bedömningar, gränsvärden etcetera.

ZEROEMISSION - Vätgas i samhället

Med Umeå som bas avser projektet ZEROEMISSION genom en kraftfull mediasatsning, inom ramen för begreppet "Vätgas i Samhället", sprida kunskap, ge utbildning och annan information till samhällets olika aktörer. Målet är att påverka omställning till det avgasfria samhället. ZEROEMISSION har ett nära samarbete med andra föreningar och företag som på samma sätt verkar för noll-utsläppsmiljöer.

 

Fler som är en del av Green Umeå

Accent Språkservice

Blå huset

Bättre Text

Clockwork

Edward Lantz AB

Enetjärn Natur

Esam

Handelsbanken

Heja!

Hi5

Konftel

LRF Konsult AB

Lumen Behavior

Manpower

Marknadsföreningen i Umeå

Mediaplanering

Mynewsdesk

Nolia

Norrvitt

Nyckelkompetens

Polarbröd

Pondus

Poolia

PWC

Randstad

Revenues

Riksbyggen

Senioruthyrning i Sweden AB

Shift Education

Skeppsviks Skärgårdsförening

StjärnaFyrkant

Svevind AB

Swedbank

T3

Tavelsjö- & Rödåbygdens utveckling

Teknikhuset

Tiljan

Tjarn

Tyréns

Ulvö Hotell

UmeEcoRide

Umeå Fabriks- och Hantverksförening

Umeå Teaterförening

Uminova Innovation

Unionen

Vitec

Västerbottens-Kuriren

VK Media AB